Kuřecí rizoto s granátovým jablkem

Kuřecí rizoto s granátovým jablkem

By Comments: 0

Doba přípravy: 60 minut, Počet porcí: 4, Příprava: snadná

Propočet energie a živin na 1 porci:

Suroviny:

600 g kuřecích prsíček

1 lžíce řepkového oleje

1 menší cibule

2 mrkve

200 g růžiček brokolice

2 hrnky propláchnuté rýže

50 ml smetany ke šlehání (nemusí být!)

1 granátové jablko

 

sůl

drcený kmín

Na ozdobu: granátové jablko, petrželka, strouhaný sýr

Postup:

Kuřecí prsíčka omyjeme a očistíme od tuku, nakrájíme je na menší kostičky. V hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na který dáme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájená prsíčka, nahrubo nastrouhanou mrkev a spařené růžičky brokolice. Osolíme, okmínujeme a lehce osmahneme.

K masu a zelenině přidáme 2 hrnky propláchnuté rýže. Zalijeme 2 hrnky vody a dusíme do změknutí rýže. Když je rýže téměř měkká můžeme do k ní přilít cca 50 ml smetany ke šlehání a necháme přebytek tekutiny vyvařit.

Když je rýže měkká přimícháme do rizota přibližně 3/4 ks oloupaného granátového jablka, zbytek použijeme na ozdobu.

Na talíři rizoto posypeme nastrouhaným sýrem, zbytkem granátového jablka velkou porcí čerstvých sekaných bylinek.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *