Těstovinový salát

Těstovinový salát

By Comments: 0

Doba přípravy: 30 minut, Počet porcí: 6, Příprava: snadná

Propočet energie a živin na 1 porci:

energie: 1896 kJ/452 kcal; sacharidy: 71 g; tuky: 11 g; bílkoviny: 19 g; vláknina: 19 g; cholesterol: 141 mg

Suroviny:

1 balení tříbarevných těstovin

2 červené papriky

250 g cherry rajčátek

4 vejce uvařená natvrdo

1 brokolice

Dip:

1 zakysaná smetana 16 %

1 lžíce dijonské hořčice

1 lžíce majonézy

1 malý stroužek česneku

sůl

pepř

Postup:

Těstoviny dáme vařit podle návodu.

Příprava brokolice:

Brokolici omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Aby nám brokolice po uvaření zůstala hezky zelená, vkládáme ji do vařící osolené vody. Vaříme do poloměkka. Poté vodu z brokolice slijeme, dáme ji do cedníku a propláchneme studenou vodou.

Papriky a uvařená vajíčka nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka pouze rozpůlíme. Vše dáme do mísy. Když jsou těstoviny měkké, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Poté je přidáme k zelenině a vajíčkům. Vše lehce osolíme a promícháme.

Příprava dipu:

Smetanu smícháme s hořčicí, majonézou a najemno nastrouhaným česnekem. Osolíme a opepříme.

Hotový dip můžeme smíchat se salátem nebo servírovat zvlášť v mističce.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *