Quinoovo-rýžové rizoto

Quinoovo-rýžové rizoto

By Comments: 0

Doba přípravy: 60 minut, Počet porcí: 4, Příprava: snadná

Propočet energie a živin na 1 porci:

energie: 2639 kJ/ 628 kcal; sacharidy: 126 g; tuky: 6 g; bílkoviny: 19 g; vláknina: 9 g; cholesterol: 57 mg

Suroviny:

2 hrnky rýže

100 g quinoi

100 g fazolí bango (namočených 1 den)

100 g  čerstvých žampionů

1 čerstvá zelená paprika

1 čerstvá červená paprika

2 spařená a oloupaná rajčata

1 čerstvá mrkev

1 cibule

sůl

pepř

kurkuma

zeleninový vývar podle potřeby

1 lžíce oleje

Postup:

Rozehřejeme si pánev s olejem. Do pánve vložíme cibuli nakrájenou najemno, papriky, rajčata a žampiony nakrájené na kostičky. Mrkev nastrouháme nahrubo. Vše lehce osolíme a opepříme. Když jsou papriky poloměkké přidáme k nim propláchnutou rýži a propláchnutou quinou. Rýži i quinou promícháme v pánvi se zeleninou. Podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka a do vyvaření vývaru. Vždy je lepší, když vývar přiléváte postupně a podle potřeby!

Fazole uvaříme ve vodě doměkka.

Když máme fazole měkké, tak je přimícháme ke směsi v pánvi.

Dochutíme kurkumou.

Tip: můžete posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *