Kuře na červené čočce a čiroku s bramborami

Kuře na červené čočce a čiroku s bramborami

By Comments: 0

Doba přípravy: 180 minut, Počet porcí: 6, Příprava: středně těžká

Propočet energie a živina na 1 porci:

energie: 4317 kJ/1028 kcal; sacharidy: 94 g; tuky: 40 g; bílkoviny: 76 g; vláknina: 15 g; cholesterol: 158 mg

Suroviny:

1 celé kuře

4 oloupaná rajčata

4 stroužky česneku

2 velké cibule

1 hrnek uvařených fazolí

300 g červené čočky

100 g uvařeného červeného čiroku

himalajská sůl

pepř

3 bobkové listy

mletá červená paprika

drcený kmín

Příloha:

1 kg brambor

sůl

Postup:

Celé kuře pečlivě očistíme a umyjeme. Poté se pustíme do porcování kuřete – celkem 6 porcí. Každou porci masa osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou červenou paprikou. Maso naskládáme do pekáčku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, česnek nastrouháme najemno. Nakrájenou zeleninu vložíme k masu. Nezapomeneme přidat bobkové listy.

Pečeme na 180 °C přibližně 1 hodinu, podle potřeby podlijeme.

Čirok a fazole uvaříme doměkka v lehce osolené vodě. Červenou čočku namočíme přibližně na 1 hodinu do vody (vodu po hodině vylijeme!)

Když se nám maso peče přibližně 1 hodinu, přisypeme k němu uvařený čirok, fazole a červenou čočku.

Maso hodně podlijeme, přibližně 500 ml vody nebo vývaru. Pekáč přikryjeme poklicí a dusíme v troubě další jednu hodinu.

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Čirok můžete koupit v našem e-shopu: http://zdrave-plody.cz/produkt/cirok-cerveny-200-g/

Červenou čočku můžete koupit v našem e-shopu: http://zdrave-plody.cz/produkt/cocka-cervena-pulena-400-g/

Fazole bango  můžete koupit v našem e-shopu: http://zdrave-plody.cz/produkt/fazole-bango-200-g/

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *