Hrášková polévka

Hrášková polévka

By Comments: 0

Doba přípravy: 30 minut, Počet porcí: 4, Příprava: velmi snadná

Propočet energie a živin na 1 porci:

energie: 1015 kJ/242 kcal; sacharidy: 19 g; tuky: 15 g; bílkoviny: 9 g; vláknina: 4 g; cholesterol: 16 mg

Suroviny:

300 g čerstvého nebo mraženého hrášku

400 ml vody

300 ml mléka

100 ml smetany ke šlehání

sůl

pepř

špetka muškátového květu

1 vejce

Jíška:

1 lžíce másla

2 lžíce hladké mouky

Na ozdobu: 10 % zakysaná smetana

Do hrnce dáme vařit vodu. Když voda dosáhne bodu varu, tak do ní nasypeme hrášek, osolíme a opepříme. Vaříme přibližně 10 minut, poté k hrášku nalijeme mléko.

Na malé pánvičce si rozehřejeme máslo a zasypeme jej hladkou moukou. Osmažíme dozlatova a poté nalijeme do polévky a důkladně polévku promícháme. Povaříme 10 minut.

Poté si vezmeme ponorný mixér a polévku lehce pomixujeme.

Do rozmixované polévky nalijeme rozšlehané vajíčko a zamícháme. Polévku dochutíme smetanou ke šlehání a muškátovým květem.

Na talíři polévku ozdobíme lžičkou zakysané smetany. Podáváme s opečeným pečivem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *