Salát s bulgurem, mozzarelou a bylinkovou himalajskou solí

Salát s bulgurem, mozzarelou a bylinkovou himalajskou solí

By Comments: 0

Doba přípravy: 30 minut, Počet porcí: 2, Příprava: velmi snadná

Suroviny:

200 g bulguru

100 g mozzarely

2 lžíce 12 % zakysané smetany

2 lžíce bílého jogurtu

1 menší stroužek česneku

bylinková himalajská sůl (může být růžová nebo černá)

Postup:

Bulgur se snadno a rychle upravuje.  Je třeba jej vařit v poměru 1:3, a to po dobu 12 min. Možné je také bulgur povařit 5 minut a nechat jej pod pokličkou “dojít”.

V misce smícháme zakysanou smetanu s bílým jogurtem a najemno nastrouhaným česnekem . Vše pečlivě promícháme. Tuto směs smícháme s vychladlým bulgurem a dáme na talířek. Na talířku salát ozdobíme nakrájenou mozzarelou a posypeme lehce bylinkovou himalajskou solí. Himalajskou sůl můžete nahradit klasickou stolní solí a sušenými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *