Rizoto s bulgurem

Rizoto s bulgurem

By Comments: 0

Doba přípravy: 30 minut, Počet porcí: 4, Příprava: velmi snadná

Suroviny: 

400 g bulguru

300 g kuřecích prsíček

2 ks mrkve

1 cibule

10 g másla nebo řepkového oleje

sůl, kmín

Na posypání: 200 g tvrdého sýru

Postup:

Rozehřejeme pánev, do které vložíme máslo nebo olej. Na rozehřátý tuk dáme najemno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájené kuřecí prsíčka. Vše osolíme, okmínujeme a lehce osmahneme. Poté podlijeme vývarem nebo vodu. Vše dusíme doměkka. Když máme většinu vody vyvařenou, přidáme již uvařený bulgur, který do směsi ze zeleniny a masa vmícháme.

Na talíř dáme kopeček bulguru, který posypeme nastrouhaným sýrem a dozdobíme bylinkovými lístky.

Příprava bulguru:

Díky předvaření se bulgur snadno a rychle upravuje. Protože absorbuje mnoho vody, je třeba jej vařit v poměru 1:3, a to po dobu 12 min. Možné je také bulgur povařit 5 min. a nechat jej pod pokličkou “dojít”.

Bulgur si můžete koupit v našem e-shopu: http://zdrave-plody.cz/produkt/bulgur-psenicny-500-g/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *