Kuřecí prsíčka s himalajskou solí a dýňovo-bramborovou kaší

Kuřecí prsíčka s himalajskou solí a dýňovo-bramborovou kaší

By Comments: 0

Doba přípravy: 45 minut, Počet porcí: 4, Příprava: snadná

Suroviny:

500 g kuřecích prsíček

bylinková himalajská sůl

citronová šťáva

1 lžíce kokosového oleje (řepkový olej)

Dýňovo-bramborová kaše:

1 dýně Hokaido

400 g brambor

200 ml mléka

100 g másla

sůl

kurkuma, muškátový květ, pažitka

Postup:

Kuřecí prsíčka naložíme do bylinkové soli (nejlépe přes noc). Na rozehřátou pánev dáme kokosový olej a počkáme až bude horký. Poté na něj vložíme kuřecí prsíčka a důkladně je opečeme ze všech stran cca 5 minut. Následně je vyndáme a vložíme je do nádoby vhodné do trouby, kde je ještě 20 minut dopékáme pod pokličkou.

Dýni omyjeme, vyndáme z ní semínka a pokrájíme ji na kostičky. Brambory oloupeme a taktéž je pokrájíme na kostičky. Dýni i brambory vložíme do hrnce osolíme a zalijeme je vařící vodou, ve které je uvaříme doměkka. Když je zelenina měkká pečlivě ji rozmačkáme a zalijeme horkým mlékem a rozpuštěným máslem. Vezmeme si šlehač a kaši důkladně prošleháme. Můžeme ji dochutit kurkumou a muškátovým květem.

Na talíři kaši polijeme výpekem a dozdobíme nasekanou pažitkou. Kokosový olej dodá masu nádech exotiky!

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *