Jáhlová kaše s čokoládou a ovocem

Jáhlová kaše s čokoládou a ovocem

By Comments: 0

Doba přípravy: 30 minut, Počet porcí: 2, Příprava: velmi snadná

Suroviny:

160 g jáhel

300 ml mléka

50 ml vody

sůl

1 lžíce medu

2 lžíce 16 % zakysané smetany

hořká čokoláda, ovoce

Postup:

Před přípravou jáhly několikrát spaříme horkou vodou, aby se zbavily hořké chuti. Doporučuji proces spaření nepodcenit, protože pokud jáhly NĚKOLIKRÁT nespaříte, tak je jejich chuť opravdu hořká!

Spařené jáhly dáme do hrnce s mlékem a vodou a přivedeme k varu. Když začnou vařit, tak přidáme špetku soli. Takto je vaříme přibližně 20 minut, případně do zhoustnutí. Když jsou jáhly měkké a kaše hustá, necháme ji lehce zchladnout. Do zchladlé kaše přimícháme zakysanou smetanu a med.

Na talíři ji ozdobíme nastrouhanou čokoládou a ovocem.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *