Cheesecake s ostružinovým želé

Cheesecake s ostružinovým želé

By Comments: 0

Doba přípravy: 90 minut, Příprava: středně těžká

Suroviny:

200 g máslových sušenek

100 g rozpuštěného másla

400 g tvarohu se smetanou (Lidl)

nastrouhaná kůra z jednoho citronu

šťáva z jednoho citronu

50 g cukru (může být třtinový, palmový, kokosový)

cca 20 g dětské krupičky (2 lžíce)

3 žloutky

Ostružinové želé:

1 balíček želatiny v prášku

200 g ostružin nebo jiného ovoce

cukr podle chuti

Postup:

Máslové sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou hmotu dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečlivě ji do ní namačkáme.

Tvaroh se smetanou, cukr, žloutky, dětskou krupičku, citronovou kůru a citronovou šťávu přibližně 5 minut šleháme do kompaktní hmoty. Tuto směs nalijeme na sušenkovou směs ve formě. Pečeme v předehřáté formě 40 – 45 minut na 180 °C.

Když je cheesecake dobře upečený poznáme podle náplně, která je pružná a odtažená od stěn formy.

Mezitím co nám cheesecake chladne, připravíme si ostružinové želé. Ostružiny omyjeme, rozmixujeme a propasírujeme, tím se zbavíme zrníček. Osladíme podle chuti. Želé si připravíme podle návodu. Do rozpuštěného želé postupně zamícháváme ostružinovou dřeň. Ostružinové želé nalijeme na upečený cheesecake a necháme vychladnout. Cheesecake je nejlepší když je dobře rozleželý, proto podáváme nejlépe až druhý den.

Hotový dort můžeme ozdobit například sedmikráskami nebo čerstvým ovocem.

Nabídku různých druhů sladidel můžete koupit i v  našem e-shopu:http://zdrave-plody.cz/?product_category=152&s=cukr&post_type=product

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *